fbpx
Logo_PanicRoom

Achtergrondverhaal kamer

Door de enorme vlucht van de bitcoin en daarbij het exponentieel toegenomen aantal beleggers, wil een groot aantal mensen op een uiterst veilige wijze het wachtwoord van hun bitcoin account bewaren. Immers, onder normale omstandigheden blokkeren de accounts na 10 mislukte inlogpogingen en vervallen daarmee ook de bitcoins in dat account. 


BITSECUR BV is een commercieel bedrijf dat in deze markt is gesprongen. Midden in de woestenij staat, zeer afgelegen, hun uiterst geheime en zwaar bewaakte faciliteit, uitsluitend bereikbaar per helikopter. Op deze locatie werkt een handjevol beveiligers om de kwetsbare inhoud te behoeden voor invloeden of individuen met kwade bedoelingen. In deze bunker worden de wachtwoorden van deze clienten offline opgeslagen.  Omdat bitcoins verder niet te traceren zijn is het, door de enorme waarde van deze digitale data een locatie die uitzonderlijk interessant is voor aanvallen door criminelen. Vanwege het offline karakter van het gebouw zal dat dus uitsluitend fysiek kunnen gebeuren.

Mocht er dreiging ontstaan van buitenaf, dan gaat het hele gebouw op slot en ben je, als je niet op tijd buiten bent, alleen veilig in de PANIC ROOM. Die ruimte is bom en aanvalsveilig en kan alleen van binnenuit worden geopend. Nadat het alarm in werking is gesteld wordt het gehele gebouw iedere 6 minuten met warmtecamera’s gescand op aanwezigheid van ongewenst bezoek. Wordt dit gedetecteerd, dan wordt in de betreffende ruimte een gas gespoten waardoor dit bezoek (of een te trage medewerker) bewusteloos raakt.


Jou taak om, na de uitgebreide trainingsdag, te fungeren als bewaker en de locatie zo goed mogelijk te beveiligen.

Loopt deze dag goed af?

Red jij jezelf en al je nieuwe collega’s in een bloedstollende race tegen de klok over meerdere bouwlagen?

Deze escaperoom is uniek in zijn soort en vergt wat communicatief vermogen.

3 – 6 personen

75 minuten

meerdere ruimtes

€ 119,-

Bitsecur
EscaperoomPutten